пʼятницю, 8 липня 2022 р.

До 130 - річчя від Дня народження: Річард Олдінгтон.

Відомий англійський письменник Річард Олдінгтон народився в Портсмуті в сім'ї адвоката, навчався в в Лондонському Університеті. З огляду на фінансові труднощі йому не вдалося одержати вчений ступінь.

Був учасником Першої світової війни, яка різко змінила його світовідчуття, наклавши відбиток суворої гіркоти і безнадії на всю його подальшу творчість.

У двадцяті роки Олдінгтон, до того відомий в основному як поет, став приділяти все більшу увагу прозі. Його роман «Смерть героя» частково автобіографічний, входить нині до числа найвідоміших антивоєнних романів, поряд з романами Ремарка і Хемінгуея.

В середині 1940-х років - переїхав до США, де почав писати біографії. нагороджена престижною британською літературною премією. Він також опублікував книги про письменника Роберта Луїса Стівенсона та інших. Ближче до кінця життя письменник переселився до Франції.

Сучасники називали Олдінгтона найбільш «англійським» письменником свого століття . Його ім'я викарбувано у Вестмінстерському абатстві на камені з іменами шістнадцяти «поетів великої війни». 

«Книга, що має хоч якусь вартість, завжди народжується зі самого життя і писати її треба власною кров'ю» Р. Олдінгтон

Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...