четвер, 23 травня 2024 р.

Тематична виставка «Герої не вмирають, допоки пам’ять про них жива» до Дня Героїв

Щоб країна ввійшла в майбуття

Вільна, сильна, без чвар та війни.

Віддають саме цінне -життя,
України найкращі сини!

23 травня в Україні відзначають День Героїв
борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України!
Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця, постановою другого Великого збору ОУН у квітні 1941 року.
Згодом День Героїв відзначала українська діаспора, а у незалежній Україні - після військової агресії росії у 2014 році.
День Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків – борців за волю України та є символом незборимості української нації.
З цієї нагоди у нашій бібліотеці розгорнута тематична виставка «Герої не вмирають, допоки пам’ять про них жива», яка більш детально знайомить користувачів з подіями та людьми які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН та воїнів, які продовжують боротися за свободу зараз, захищаючи Батьківщину від армії рф.
Ми даруємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Інформаційний екскурс «Світ очима іншими» – відкриваємо нові горизонти разом!

       Сьогодні в нашій бібліотеці не лише весело і гамірно, але й неймовірно пізнавально! У рамках проєкту «Бібліотека обличчям до людей» ...