четвер, 16 березня 2023 р.

"ДУША, ОКРИЛЕНА МИСТЕЦТВОМ..."

Тарас Шевченко... Просторо в цьому імені. В ньому вся історія наша, все буття. Нас просто не існує без нього: Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна! Він відомий у світі, в першу чергу, як митець слова. Однак це аж ніяк не забирає його слави, як художника. У його творчості поезія і живопис тісно пов’язані між собою. Для нього живопис став потребою, вираженням його творчого духу. Тараса Шевченка розуміємо настільки, наскільки розуміємо себе - свій час і Україну в ньому.

Сьогодні в бібліотеці – особлива атмосфера, до нас завітав директор Тернопільської художньої школи Сергій Володимирович Музика!
Учні 8-х класів ТНВК «Загально - освітня школа - економічний ліцей №9» ім. Іванни Блажкевич, мали можливість розширити свої знання про життєвий і творчий шлях Великого українського поета і художника.
А ми, бібліотекарі, безмежно вдячні нашому гостю за змістовну, цікаву та пізнавальну розповідь!

...Йдучи до Шевченка, маємо думати, що можемо зробити - кожен і всі - для відродження та окрилення України. Аби стала вона - і духом і змістом - справді українською. А ми - народом, котрий утверджує себе на широкому просторі історичної життєдіяльності...








Немає коментарів:

Дописати коментар

Відеоекскурсія «Всесвітня спадщина ЮНЕСКО в Україні»

     12 травня 1954 року Україна стала членом ЮНЕСКО – спеціалізованої організації, яка працює в межах ООН та опікується питаннями міжнар...