пʼятницю, 26 травня 2023 р.

Ескізи мистецького життя "Художник та час: Ігор Зілінко" (до 70-річчя від Дня народження художника, викладача ІГОРЯ ЗІЛІНКО)

 

Ігор Зілінко - добре відомий в Україні, насамперед як графік – майстер рисунку й естампної графіки (офорт, суха голка, акватинта, літографія, лінорит). Художник звертався також й до кераміки, скульптури, монументального та станкового живопису. Його шлях до сакрального мистецтва – органічний вибір, зумовлений свідомим християнським світобаченням.
ПРЕЗЕНТУЄМО на мистецькій виставці "Світ добра і любові" один з найкращих сакральних творів Ігоря Зілінка – нещодавно виконану ікону «Мир вам…»
Ігор Іванович Зілінко народився 27 травня 1953 року в Тернополі
навчався у Львівському училищі прикладного мистецтва ім. Івана Труша, відділ кераміки, в Українському поліграфічному інституті ім. Федорова у Львові, відділ графіки. З 1974 р. викладає у Тернопільській дитячій художній школі. З 1976 р. провадить активну творчу діяльність, учасник багатьох виставок в Україні та за кордоном. З кінця 1980-х рр. – учасник неформального обєднання тернопільських художників — гурту «Хоругва». Активно працює у ділянці сакрального мистецтва, особливо іконопису (автор іконостасів та стінопису у низці храмів на Тернопільщині й Львівщині, та десятків ікон виконаних для церков в Україні та за кордоном). З 1992 р. член Спілки художників України.
Твори художника зберігаються у численних музеях, приватних збірках, а також храмах України та світу.
Колектив бібліотеки від усієї душі вітає відомого художника, неймовірно талановиту людину – Ігоря Івановича Зілінко з прекрасним Ювілеєм!
Хочемо побажати, щоб кожен день надихав Вас на нові ідеї і творіння, щоб серце постійно співало і наповнювалося натхненням, щоб Ваше життя поєднувало успіх, світле щастя і загальну повагу.
Здоров’я Вам, повної гармонії в душі і в житті!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Виставка-інсталяція «Літературні скарби Європи»

  День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на цінностях свободи, демократ...