четвер, 24 червня 2021 р.

З книжкової полички бібліотеки!

 Річард Фейнман "Та ви жартуєте, містере Фейнман! Пригоди допитливого дивака".

Фізика була сенсом життя видатного науковця й педагога, лауреата Нобелівської премії, а кожна його лекція перетворювалася на захопливу гру. Утім особистість Фейнмана така неординарна й багатогранна, що заслуговує не меншої уваги, ніж його наукові досягнення. Фізик - теоретик, художник -портретист, віртуозний барабанщик і жартівник, який полюбляв розігрувати друзів та колег і часто сам потравляв у кумедні ситуації... Ніхто краще за нього не розповість про неймовірно - божевільні пригоди, на які науковця штовхала невгамовна цікавість.

Це вибухова суміш високого інтелекту, мудрості, безмежної допитливості та разючої сміливості.

Генії бувають двох типів. Звичайні генії роблять щось визначне, але залишають іншим можливість повірити, що ви могли б досягти таких самих результатів, якби достатньо для цього працювали. Водночас є чарівники, і ви й гадки не маєте, як вони це роблять. Фейнман був чарівником.

Оповідь автора продовжує традиції, які заклав Марк Твен, він укотре доводить, що можна сміятися й водночас замислюватися над серйозними темами.

Бібліотекар радить прочитати!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...