пʼятницю, 12 серпня 2022 р.

День молоді 2022!

Свято Дня молоді запроваджено в Україні у 1994 році указом президента Леоніда Кравчука за ініціативою молодіжних об'єднань і організацій України. Датою святкування визначено останню неділю червня.

За традицією свято ми мали відзначити 26 червня, але дата змінилася. Причина - ініціатива молодіжних рухів та організацій України та підтримка інтеграції української молоді до європейської спільноти. Тепер Україна відзначає це свято разом із усім світом 12 серпня.

У цю дату відзначається Міжнародний день молоді. Його було проголошено у 1999 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

Молодість - це не просто певний період у житті людини, а ще й особливий стан душі. Тому День молоді вважається святом творчості, енергії, пізнання та реалізації найсміливіших задумів.

Міжнародний день молоді має на меті нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, а також у вирішенні різних повсякденних завдань.

Цим днем також привертається увага до актуальних проблем молодих людей. Йдеться, зокрема, про кроки щодо поліпшення якості їхнього життя та розширення кола можливостей.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...