понеділок, 15 серпня 2022 р.

З книжкової полички бібліотеки!

 Пол Каланіті "Коли подих стає повітрям".

Від першої сторінки автор захоплює своїм світобаченням, що неможливо зупинитися його слухати. Саме "слухати", бо пише він так, наче спілкується з хорошим другом - правдиво і відкрито.

 Розповідає він не про смерть. Про життя. Спочатку про життя, коли його кінець здається далеким. Потім про життя, коли смерть починає наздоганяти. І про життя, коли смерть сидить поряд на лікарняному ліжку. Та все ж, ця книга про життя, життя надзвичайної людини.

Автор - багатогранна особистість, яка не боялася складних задач і непростих питань. Він порушує багато етичних питань, зокрема, показує який тяжкий моральний тягар лежить на плечах лікарів.

Пол ставив перед собою багато цілей, яких не встиг виконати сповна. Дуже жаль, що людині, готовій присвятити себе порятунку життів інших, не вистачило свого. Жаль, що це єдина книга, яку встиг написати Пол. Проте я надзвичайно рада, що він не пожалів останні місяці свого життя на написання цієї книги.

Бібліотекар радить прочитати!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...