пʼятницю, 28 жовтня 2022 р.

Розстріляний митець, який творив мистецьку моду

В бібліотеці відбулась творча зустріч "Розстріляний митець, який творив мистецьку моду", присвячена 140-річчю видатному українському художнику, нашому земляку Михайлу Бойчуку, який належав до групи митців Розстріляного Відродження.

До нас завітали відомі люди нашого краю - директор Тернопільської художньої школи, мистецтвознавець - Сергій Музика та заввідділом художньої школи, художник - педагог, член гурту "Хоругва", іконописець, Лауреат премії ім. М. Бойчука, член Спілки художників України - Ігор Зілінко який представив учням 7-х класів ЗОШ №12 свою мистецьку виставку "З пензлем у руках і ніжністю у серці".
Присутні були зачаровані захоплюючою розповіддю від наших талановитих гостей про життя і творчість Михайла Бойчука.
Щиро вдячні Сергію Володимировичу Музиці та Ігору Івановичу Зілінко за незабутню творчу зустріч та екскурс в історію нашого краю і знайомство з неординарною людиною, художником - генієм - М. Бойчуком!
"Мистецтво шукає собі грунту з того народу, де може розвиватися, та лишень твір мистецтва виростає він стає інтернаціональним"
М. Бойчук

















Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...