пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

Бібліо ART-майстерня «Писанковий розмай»

  Поки пишеться писанка, доти тримається світ…

Незадовго Пасхальні Свята, за доброю багаторічною традицією, до нас завітали наші друзі з ГО «Виходь назовні».
Ми вирішили навчитися розписувати писанки разом! А щоб робити це як слід, попросили провести майстер-клас з писанкарства уславленого народного майстра народної творчості, етнографа, педагога Тернопільського обласного центру еколого – натуралістичної творчості учнівської молоді Ярослава Володимировича Осадца, який займається цим видом мистецтва більше 30 років, і знає про писанки, їхню історію, кольори, орнаменти, традиції розпису у різних регіонах України безліч цікавого. Цією інформацією він щедро ділився з учасниками заняття. Але головне – це практичні навички розпису Великодніх яєць.
Спільно підготували для кожного особисте робоче місце і все що потрібно для роботи: яйця, віск, писачки, фарби, а також книжково – ілюстровану виставку «Писанкова країна». Наші друзі вперше спробували себе у цій справі, дуже хвилювалися, але писанка вийшла у кожного!
Негарних писанок не буває! І всі учасники майстер-класу переконалися у цьому, коли на останньому етапі почали розквітати чудові орнаменти. Писанка, як символ пробудження весни та природи, в християнстві — це відродження, воскресіння Ісуса Христа, ми сьогодні творили цю магію із вірою в перемогу, бо наша сила буде вкладена в писанку, яку ми створили!
До свята Великодня ще залишилось трохи часу, тож Ви можете теж зробити власну писанку!
А ми готуємось до виставки «Сяйво Великодніх барв»!


























Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...