вівторок, 5 травня 2020 р.

ДІАЛОГ З СОЦІАЛЬНИМИ ПАРТНЕРАМИ

Бліц - опитування творчих людей м. Тернополя
1.     Прізвище, ініціали.
Стандрет Галина Несторівна - керівник гуртка ПТМ і орігамі у  КЗ ТМР «СЮТ».
2.     Перша казка вашого дитинства?
Точно, вже не пам’ятаю але щось мені таке здається, що це були народні казки такі як: «Колобок» «Івасик-Телесик», «Солом’яний бичок», «Колосок», «Коза-дереза», «Ріпка», в яких була закладена глибока мудрість і про добро, і зло. Коли була малою, то не дуже розуміла їх зміст, а от вже стававши дорослою починала задумуватися над змістом казок.
3.     Книга, яку Ви зараз читаєте?
На читання в мене зараз не має часу, але стараюся виділити декілька хвилин. І ось недавно почала читати книжку «Духовна подорож незрячої дівчинки» Мені подобається читати більше щось таке про добро, виховання на духовну тему або якась фантастика.
4.     До якого твору повертаєтеся неодноразово, що перечитуєте?
Я, як вчитель, за покликанням люблю читати по декілька разів творчість Василя Сухомлинського «Серце віддаю дітям», «Методика виховання колективу» та багато інших його праць. А ось до роману «П'ятнадцятирічний капітан» — французького письменника Жюля Верна поверталася декілька разів: коли вчилася у школі, і коли мої діти вивчали цей твір у школі. У творі автор виступив проти рабства чорношкірих африканців колонізаторами та їхніми ж ворожими племенами. За жанром — пригодницький роман, але, як і всі романи Жуля Верна, дає інформацію з географії, ботаніки й морської справи Колись було таке, що перечитувала кілька разів один твір, але це більшою мірою через те, що не було вже нових книжок для читання, адже перечитувала книжки і у домашній бібліотечці, і у сільській бібліотеці, і у бібліотеці університету, де проводила дуже багато часу.
5.     Що бракує сучасним бібліотекам? Який формат Ви би запропонували?
Бібліотеки зараз оновлені і сучасні. Потрібно, щоб діти і дорослі більше відвідували бібліотеки і читали книги, адже живе спілкування не порівняти з віртуальним. У бібліотеки не тільки прийти взяти книгу, а потрібно щоб відбувалися різноманітні майстер-класи, фан-зустрічі, посиденьки. Для цього має бути велике приміщення. Отже, потрібно більше державної підтримки.
6.     На вашу думку, що переможе: книга у паперовому друці чи електронний варіант?
Це все залежить від людини чи дитини. Якщо захоче живого спілкування то паперовий друк, а якщо її байдуже, і її краще бути в дома, то тоді електронний варіант. Два варіанти мають свою перевагу.
7.     Що порадите прочитати нашим читачам?
Свою думку нав’язувати не буду нікому, хто, що хоче хай читає своє. У кожного є свої уподобання.
8.     Що нового робити своїми руками на карантині?
Розробляю різноманітні поробки, готую матеріал для дистанційного навчання. А також на даний час пишу свій проєкт, методичну розробку для заняття.
9.     Що би ви хотіли зробити нового з нами і нашими читачами?
Ось і власне зараз напишу свій проєкт по якому і будемо працювати. Наперед розказувати не хочеться, тоді буде не цікаво.
Бонус для наших читачів: фото останнього виробу власними руками.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...