пʼятницю, 21 серпня 2020 р.

24 серпня - День Незалежності України


Тільки тим історія належить,
Хто сьогодні бореться й живе.

В. Симоненко.


День Незалежності – це  свято, яке в історію  України вписав кожен із нас  своєю боротьбою,   чесною  працею чи  тихою  молитвою. Це  є  вираженням  історичного прагнення нашого народу до  свободи, умовою втілення його бажання  бути справжніми   господарями  на власній  землі.


1 грудня 1991 року в Україні  відбувся  всенародний референдум ,  90% громадян  країни  підтвердили Акт проголошення незалежності  від 24 серпня.

З  моменту  проголошення державного суверенітету України  почався новий етап її історії – етап відродження   української нації  та держави.
         Рік у рік набирає  сил, міцніє  Україна, переборюючи вантаж  проблем, успадкованих від минулого, і  відповідаючи на  гострі виклики сучасності.
         Одночасно  наш народ переживає нестримний процес національного відродження. Мільйони  українців потягнулися  до державної символіки, як втілення ідей національної єдності і суверенності, своєрідного кода історичної пам’яті  народу.
         Шлях, яким сьогодні крокує наша держава в майбутнє, втілює надію на те, що доля її буде довгою і щасливою, бо козацькому роду нема переводу.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Година спілкування «Життя без обмежень, коли бібліотека поруч»! (в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей")

Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими надіями та сподіваннями, що нарешті нас...