середа, 31 липня 2024 р.

Бліц-опитування «Читання єднає» /до дня згадування улюблених книг

   Кожного року ми з нетерпінням чекаємо Дня згадування улюблених книг - особливого свята для всіх книголюбів. Це час, коли ми можемо знову поринути у світ наших найулюбленіших історій, згадати персонажів, що стали друзями, і відкриття, що змінили наш погляд на світ.

  З цієї нагоди бібліотекарі провели бліц-опитування «Читання єднає», під час якого наші користувачі згадували свої улюблені книги та книжкових героїв. На основі їх відгуків ми оформили книжкову виставку «Улюблені книги: спогади та відкриття».

   Давайте разом згадаємо ті моменти, коли ми втрачалися в світах, створених майстрами слова, і дякуємо їм за це!

А яка ваша улюблена книга? Діліться в коментарях!




понеділок, 15 липня 2024 р.

Відео-екскурс «Історія та сучасність нашої держави»

🇺🇦 У цьому році ми втретє відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року.
Нині ми згадуємо історію нашої держави, про боротьбу наших предків, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити. Вітаємо кожного українця з його святом, з Днем української державності!
З цієї нагоди пропонуємо вам переглянути відео-екскурс про цей святковий день.

вівторок, 9 липня 2024 р.

Бесіда-обговорення «Здоров'я для всіх: день активного життя» в рамках проекту "Бібліотека обличчям до людей"

  У нашій бібліотеці нещодавно відбулася надзвичайно цікава подія. До нас завітали волонтери з громадської організації "Всеукраїнське молодіжне спілкування" Любов та Іван Олійник та провели лекцію для наших друзів – членів ГО «Виходь назовні» на тему важливості здорового способу життя, як духовного, так і фізичного, про те, що потрібно мати підтримку в житті, а також завжди дбати про себе, щоб довго і щасливо жити.

Після лекції помічники волонтерів Аня і Ангеліна організували руханку на свіжому повітрі. Це був чудовий час, щоб розім'ятися, відчути енергію та зарядитися позитивом.
Також сюрпризом стало те, що члени ГО "Виходь назовні" отримали чудові подарунки - портрети з фотосесії «Конституція. Вона в серці мужніх, вільних, непохитних. І ніким непереможних українців».
Ми щиро дякуємо волонтерам за їхній візит і цінні знання, якими вони поділилися. Сподіваємося на подальшу співпрацю і нові цікаві заходи!


пʼятниця, 5 липня 2024 р.

Відео-колаж "Найбільше щастя - боротись за правду"

7 липня 2024 року виповнюється 35 років із часу заснування Української Гельсинської спілки.
Головною метою УГс було відстоювання прав людини та національної свободи України. Спілка об'єднала активістів, які боролися за демократичні зміни та незалежність України від Радянського Союзу.
З цієї нагоди пропонуємо вам переглянути відео-колаж "Найбільше щастя - боротись за правду", який висвітлює тему діяльності УГс.


середа, 3 липня 2024 р.

Бліц-опитування «Вивчаємо думку молодого читача: сучасна українська література»

 Ми раді повідомити результати бліц-опитування «Вивчаємо думку молодого читача: сучасна українська література», яке провели бібліотекарі. Метою опитування було з’ясувати, що саме захоплює молодь у сучасній українській літературі та які теми цікавлять читачів найбільше.

Виявилось, що серед молодих читачів найбільш популярними авторами є Володимир Рутківський, Світлана Талан та Ксана Рейлі. Їхні книги привертають увагу захоплюючими сюжетами, глибокими персонажами та актуальними темами, які резонують з молодіжною аудиторією.

Дякуємо всім, хто взяв участь в опитуванні! Сподіваємось, що ви знайдете натхнення у книгах улюблених авторів та відкриєте для себе нові літературні горизонти. Читайте українське, підтримуйте наших письменників!