вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Година патріотизму «Захисники України: Історія, що твориться сьогодні»

     У бібліотеці-філії №2 м. Тернопіль до Дня Захисника та Захисниці України відбувся захід - година патріотизму «Захисники України: Історія, що твориться сьогодні» для учнів 9-Б класу ТНВК ШЕЛ № 9 ім. І. Блажкевич. Метою заходу було вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, а також сприяння зміцненню патріотичного духу молоді.

    На зустріч були запрошені: представниця «Дім Ветерана. Тернопіль» Вероніка Дзембуляк, членкиня ГО «Українська Молодь – Христові» Антоніна Храпко та член ГО «Права Молодь. Тернопіль» – Друг Шепіт. Присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які загинули за свободу України.



    





    Вероніка Дзембуляк поділилася історією Героя України, нашого земляка та читача бібліотеки – Сергія Коновала, засновника «Дім Ветерана. Тернопіль». Її розповідь та презентація викликали щирий інтерес та емоції в учнів. Волонтери закликали молодь долучатися до патріотичних вишколів та молодіжних громадських організацій, не бути байдужими до долі України.

Особливо атмосферною була частина заходу, коли всі разом співали патріотичних пісень під акомпанемент Антоніни Храпко, зокрема пісні «Мій лицарський хрест» та «Еверест»…




    





    



Друг Шепіт, військовий,  продемонстрував учням автомат АКМ, провів інструктаж з поводження зі зброєю, а також розповів про спорядження воїна. У кожного присутнього була можливість випробувати свої сили у користуванні зброєю.

 







Колектив бібліотеки щиро дякує гостям за надзвичайно цікавий та змістовний захід, який став важливим кроком у формуванні патріотичної свідомості молоді.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Презентація виставки живопису від учнів художньої школи ім. М. Бойчука «Краса рідного краю замість тисячі слів»

       У бібліотеці до Дня художника відбулася презентація виставки живопису від учнів художньої школи ім. М. Бойчука під назвою «Краса рідн...