пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.

Усний альманах «Хліб єднає серця: святкуємо разом»

Хліб — це не просто продукт, це символ життя, достатку та родинного тепла. Він супроводжує нас кожного дня, тому не дивно, що в нього є своє свято — Всесвітній день хліба! У рамках проекту «Бібліотека обличчям до людей» ми провели усний альманах «Хліб єднає серця: святкуємо разом».

Члени ГО «Виходь назовні» дізнались багато цікавого про роль хліба для українців: чому він є святинею, які народні звичаї з ним пов’язані та як шанували хліб наші предки. Учасники також підготували цікаві факти, розповіді, прислів’я та приказки про цей важливий продукт. 
    Захопливою частиною заходу стала віртуальна подорож «Хлібний шлях: від зерна до хлібини», де присутні мали змогу ознайомитися з історією виникнення хліба, його різновидами, етапами виготовлення та технологією випікання на заводі. Вікторина «Хліб - дарунок землі і праці» викликала живий інтерес і бажання відповідати на всі запитання!


На завершення, гості смакували домашній хліб і хлібобулочні вироби, що прикрашали наш стіл. А також кожен відвідувач міг ознайомитись з книжково-ілюстративною виставкою «Хлібні стежки: традиції і сучасність».

За доброю традицією, активна руханка від Василя Кібляра подарувала всім бадьорість та гарний настрій.

Учасники заходу залишали бібліотеку з новими знаннями та з розумінням того, наскільки важливо цінувати працю хліборобів і берегти хліб!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Усний альманах «Хліб єднає серця: святкуємо разом»

Хліб — це не просто продукт, це символ життя, достатку та родинного тепла. Він супроводжує нас кожного дня, тому не дивно, що в нього є своє...