четвер, 10 жовтня 2024 р.

Презентація виставки живопису від учнів художньої школи ім. М. Бойчука «Краса рідного краю замість тисячі слів»

     У бібліотеці до Дня художника відбулася презентація виставки живопису від учнів художньої школи ім. М. Бойчука під назвою «Краса рідного краю замість тисячі слів». Роботи молодих художників, серед яких Гук Л., Мизюк І., Книш В., Комаренко К., Довганик М., Олексів С., Перелюк К., Мацко Д., Зубик О., та Нечко О. А. вражають своїм неповторним баченням рідного міста.

    Кожен пейзаж передає унікальну атмосферу, відображаючи красу природи та архітектури рідного міста через тонке відчуття простору і світла. Їхні твори захоплюють емоційністю, увагою до деталей та гармонійним поєднанням кольорів, які додають глибини та виразності знайомим краєвидам. Творчий підхід і оригінальність робіт залишають незабутнє враження на кожного відвідувача.

    Щиро дякуємо директору художньої школи ім. М. Бойчука Музиці Сергію Володимировичу та викладачам за плідну співпрацю і підтримку в організації виставки. Ваш вклад у розвиток молодих талантів є неоціненним!


пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Історичне віконце «України славні сини»

     У рамках проєкту «Бібліотека обличчям до людей» спільно з громадською організацією «Виходь назовні» в нашій бібліотеці відбувся захід - історичне віконце «України славні сини», присвячений видатним особистостям, які зробили значний внесок у розвиток української держави.

    Метою заходу було не лише популяризація історичних знань, але й всебічний розвиток та інтеграція учасників ГО «Виходь назовні» в культурно-освітній простір. Бібліотекарі підготували цікаву презентацію «Героїчний шлях борців за свободу», під час якої учасники дізналися про ключові події та постаті в історії України. Зокрема, увага була приділена таким відомим постатям, як Данило Галицький, Ярослав Мудрий та Степан Бандера.

 

     Учасники також ознайомилися з книжковою виставкою «Україна – нескорене коріння» та підготували власні розповіді про людей і події, що відіграли важливу роль у становленні нашого народу.


        Додатковою частиною програми став перегляд відео-презентації «Історія України за 15 хвилин» від Інституту Національної пам’яті, що допомогла присутнім краще зрозуміти основні етапи становлення української держави.



 








    Родзинкою заходу була активна руханка, проведена членом ГО «Виходь назовні» Василем Кібларом, що додала енергії і гарного настрою усім учасникам.  

    Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, залишивши яскраві враження та нові знання для всіх присутніх.

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Година патріотизму «Захисники України: Історія, що твориться сьогодні»

     У бібліотеці-філії №2 м. Тернопіль до Дня Захисника та Захисниці України відбувся захід - година патріотизму «Захисники України: Історія, що твориться сьогодні» для учнів 9-Б класу ТНВК ШЕЛ № 9 ім. І. Блажкевич. Метою заходу було вшанування мужності й героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, а також сприяння зміцненню патріотичного духу молоді.

    На зустріч були запрошені: представниця «Дім Ветерана. Тернопіль» Вероніка Дзембуляк, членкиня ГО «Українська Молодь – Христові» Антоніна Храпко та член ГО «Права Молодь. Тернопіль» – Друг Шепіт. Присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які загинули за свободу України.



    





    Вероніка Дзембуляк поділилася історією Героя України, нашого земляка та читача бібліотеки – Сергія Коновала, засновника «Дім Ветерана. Тернопіль». Її розповідь та презентація викликали щирий інтерес та емоції в учнів. Волонтери закликали молодь долучатися до патріотичних вишколів та молодіжних громадських організацій, не бути байдужими до долі України.

Особливо атмосферною була частина заходу, коли всі разом співали патріотичних пісень під акомпанемент Антоніни Храпко, зокрема пісні «Мій лицарський хрест» та «Еверест»…




    





    



Друг Шепіт, військовий,  продемонстрував учням автомат АКМ, провів інструктаж з поводження зі зброєю, а також розповів про спорядження воїна. У кожного присутнього була можливість випробувати свої сили у користуванні зброєю.

 







Колектив бібліотеки щиро дякує гостям за надзвичайно цікавий та змістовний захід, який став важливим кроком у формуванні патріотичної свідомості молоді.



Презентація виставки живопису від учнів художньої школи ім. М. Бойчука «Краса рідного краю замість тисячі слів»

       У бібліотеці до Дня художника відбулася презентація виставки живопису від учнів художньої школи ім. М. Бойчука під назвою «Краса рідн...